30.12.2010

A Singaporean Corporate to invest in Valkeakosken Haka?

According to this piece of News there has been an offer, which includes money & 8-12 asian players & 2-3 african players full board by the investors. Last time there was a foreign investor for a Veikkausliiga club it did not end well at all (Allianssi, sigh..), and Haka are unlikely to take in the offer. 

If you wish to try the text in google translate please note that FC Haka is translated there as FC Carbon Monoxide, and in general Finnish does not translate well yet in the online translators.


Edit: Also AC Oulu have been approached.


From Valkeakosken Sanomat;

"FC Haka on saanut jättitarjouksen singaporelaiselta sijoitusyhtiöltä. Tarjous pitää sisällään muun muassa 8–12 aasialaisen ja 2–3 afrikkalaisen pelaajan siirtymisen täydellä ylläpidolla FC Hakaan. Sen lisäksi sijoitusyhtiö sitoutuu tukemaan FC Hakaa 100 000 eurolla tulevalla kaudella.
Lauantaina FC Hakan vt. toimitusjohtajana työnsä aloittava Olli Oka Huttunen vahvistaa tarjouksen voimassa olon. Tarjousta on käsitelty seuran johdossa, mutta se ei ole edennyt mihinkään.
– Tämä on liian hyvää ollakseen totta. Olemme kysyneet tähän asiaan kantaa sekä Suomen Palloliitolta että Veikkausliigalta. Molemmat ovat todenneet, että asiassa ei varsinaisesti ole mitään laitonta, mutta riskejä siihen liittyy, Huttunen sanoo.
FC Haka on selvittänyt singaporelaisen sijoitusyhtiön taustoja. Asiassa on informoitu myös kansainvälistä jalkapalloliittoa Uefaa.
– Me olemme päättäneet, että ei tämä tarjous, eivätkä muutkaan siltä suunnalta tulevat vastaavat tarjoukset, meillä etene. Suomalaisessa jalkapallossa on valitettavasti ikäviä muistoja esimerkiksi Allianssi -tapauksesta, Huttunen toteaa.
Valkeakosken Sanomien tietojen mukaan singaporelainen sijoitusyhtiö on lähestynyt tarjouksella FC Hakan lisäksi muutamaa muuta Veikkausliigan seuraa. Seuroilla, joihin yhteyttä on otettu, on FC Hakan tapaan taloudellisia vaikeuksia.
Veikkausliigan toimitusjohtajan Timo Marjamaan mukaan FC Haka on lähestynyt Veikkausliigaa singaporelaisten tarjousasiassa.
– Olemme käyneet FC Hakan kanssa asiasta asiallisen keskustelun. Olemme työvaliokuntana suositelleet, että tällaiseen toimintaan ei tule lähteä mukaan. Mikään muu Veikkausliigan seura ei meitä tässä asiassa ole lähestynyt, Marjamaa sanoo."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti