30.12.2009

Djurgården have found the source of valuable players

Today 30.12.2009 they have announced not one or two but three new contracts with Finnish players. Actually four if I include the contract of defender Jani Lyyski from VPS which was signed earlier this year.

Center back Joona Toivio - born 1988 - though comes at the moment from AZ Alkmaar, but the two midfielders Joel Perovuo (1985) from FC Honka and Kasper Hämäläinen (1986) from TPS were arguably the two best Finnish midfielders of Veikkausliiga 2009.

Grattis DIF!

It naturally depends on the selling price, but both Perovuo and Hämäläinen are difficult to replace. In Honka there are a number of talented and young midfielders, but no one of them can fullfill the role of Perovuo as such, and probably we see a bit different Honka the year 2010. TPS are also a lot weaker as both of their best midfielders Hämäläinen and Wayne Brown (Fulham) have gone.

Perovuo´s skills can be seen in this video at youtube;

5 kommenttia:

  1. Kasper Hämäläinen till DIF

    Finske landslagsmannen Kasper Hämäläinen har skrivit på för Djurgården.

    Kasper Hämäläinen är 23 år och spelar normalt på innermittfältet. Han kom till TPS Åbo som femtonåring och har sedan flera år varit given i TPS Åbo startelvan. Han debuterade i finska landslaget hösten 2008 och hittills har det blivit fyra A-landskamper, när Finland i oktober spelade 1-1 mot Tyskland i VM-kvalet spelade Kasper från start. Under året har han tillhört det finska U21-landslaget som bland annat spelade EM i Sverige. Kontraktet är på fyra år.

    Kasper har som mittfältare spelat både defensivt, offensivt och på högerkanten.
    - Djurgården har visat stort intresse och har imponerat på mig som klubb, jag ser stora möjligheter att fortsätta utvecklas här. Jag pratar dessutom svenska så det blir lätt att komma in i ett svenskt lag, menar Kasper.

    Stefan Alvén har varit i kontakt med finske förbundskaptenen Stuart Baxter som beskriver Kasper som en av de mest intressanta spelarna i den finska ligan, en mycket snabb spelare med stor potential menar Baxter.
    - Kasper är en riktig framtidsspelare i Finland, han kan spela på många platser på mittfältet, han är snabb och teknisk och det kommer att bli väldigt intressant att se honom utvecklas i Djurgården, menar sportchefen Stefan Alvén.

    Kasper Hämäläinen
    Född: 860808
    Nationalitet: Finland
    Längd/vikt: 187 cm/77 kg
    Kommer från: TPS Åbo

    VastaaPoista
  2. Joel Perovuo klar för DIF

    Tjugofyraårige Joel Perovuo från FC Honka, som tränade med Djurgården i december, har nu skrivit på ett kontrakt på 3 år.

    Joel Perovuo har spelat i Honka sedan han var 13 år och har fem säsonger i A-laget. Honka kom i år tvåa i högsta finska ligan och Joel spelade 25 av 26 matcher, gjorde fyra mål och fyra assist.

    Djurgårdens sportchef Stefan Alvén har varit i kontakt med finske förbundskaptenen Stuart Baxter som menar att Joel är en mycket intressant spelare med ett tillslag på bollen som är bland de bästa i den finska ligan.

    Mer om Joel hittar du här.

    Här kan du se en intervju med Joel på DIFTV.

    Joel Perovuo
    Född: 850811
    Position: Mittfält
    Längd/vikt: 187/79
    Nationalitet: Finland

    VastaaPoista
  3. Joona Toivio till Djurgården

    Ytterligare en ung, finsk landslagsspelare är klar för Djurgården.

    Joona Toivio gick tidigt i karriären till holländska AZ Alkmaar men har i år spelat i Stormvogels Telstar i näst högsta ligan där han varit lagkapten. Han ingick i finlands U21-trupp till sommarens EM och tillhör även det yngre U21-landslaget i Finland. Kontraktet är på fyra år.
    - Joona är en mycket intressant finsk spelare, en karaktärsspelare som ofta fungerat som lagkapten i sina lag. Han är spelskicklig och väldigt bra på att behandla bollen, menar Djurgårdens sportchef Stefan Alvén.

    - Min största styrka är kanske att jag inte har några direkta svagheter, jag är ganska bra på det mesta, ganska allround, menar Joona.

    Joona Toivio
    Född: 880310
    Position: Mittback
    Längd/vikt: 186 cm/81 kg
    Kommer från: Stormvogels Telstar (utlånad från AZ Alkmaar)


    2009-12-30 17:25

    VastaaPoista
  4. A new personal trainer as well;

    http://www.svenskafans.com/fotboll/artikel.asp?id=330985

    Djurgården värvar individuell tränare
    I hopp om mer effektiv utveckling av Djurgårdens spelare har man idag gjort klart med en individuell tränare - Martin Sundgren, som tidigare arbetat för IFK Lidingö och kommer närmast från Svenska Fotbollsakademin.


    Martin Sundgren heter Djurgårdens nya individuella tränare som ska arbeta med såväl A-lagsspelare som juniorernas individuella utveckling. Men främst kommer Sundgren arbeta med de juniorer som tränar med A-laget. Skillnaden med Sundgrens position är att han inte står under tränarduon Wass och Banda, utan jobbar direkt under sportchefen Stefan Alvén.
    - Det är på tiden att Djurgården börjar producera egna talanger. Martin har tålamodet och behöver inte känna press att leverera i matcher. Hans enda uppdrag är utveckling. Det är en unik satsning som jag tror mycket på, säger styrelseledamoten Ingvar "Putte" Carlsson till Aftonbladet.

    Ingen Bo Augustsson
    Ett namn som tidigare varit aktuellt för klubben i en liknande roll var Bo Augustsson. I och med värvningen av Sundgren är Augustsson inte aktuell, meddelar Djurgården via sin hemsida. Och anställning av en individuell tränare har varit ett krav från styrelsen, menar "Putte" Carlsson.
    - Det är ett krav från riskkapitalbolaget, vi måste bli bättre på att få fram egna talanger.

    Enligt Aftonbladet gäller kontraktet under ett år.

    VastaaPoista
  5. I understood the price for Perovuo and Hämäläinen are about 200k and upwards.

    Bargain, I must say!

    VastaaPoista